IMG_0189.jpg

Hi.

Wij zijn een gezin dat het roer omgooit en met onze camper gaan we op reis met als motto: ”Destination Unknown”

Terug naar HUIS

Terug naar HUIS

Camperlife

Van dat warme bad in Nederland terug naar onze camper in Olhos de Aqua, althans, dat dachten we. Eenmaal geland in Faro om 19:30 was het plan naar de camperplaats te rijden waar onze camper (gerepareerd en al) zou staan. Dit liep een beetje anders, de eigenaar van de garage liet ons een beetje aan de late kant weten dat de camper nog niet klaar was en dus ook niet op de camperplaats aanwezig was. 

Ok, en nu?! Geen huis om naar terug te gaan, het was al laat en na zo’n dag met reizen waren wij het behoorlijk zat. Zebedee moest ook eerst nog opgehaald worden in Aljezur. 

Na zoeken en puzzelen hebben we uiteindelijk een hele schattige B&B gevonden en is alles goed gekomen, al was dat wel een uitdaging.

De volgende dag hebben we alles geregeld en is onze camper naar de camperplaats gesleept en konden we weer lekker in ons eigen huis(je). Wat fijn is om te merken dat de camper ook echt als ons huis voelt en het net zo is als thuis komen van vakantie. 

We staan nog op de camperplaats bij Olhos de Aqua, Algarve Motorhome Park. Dit is een fijne camperplaats met alle voorzieningen en voor een goede prijs. Ook nog eens dichtbij het strand. Vanuit hier kunnen we de Algarve met onze Land Rover nog eens verder onderzoeken. 

APK keuring in Sevilla

Volgende uitdaging, de APK keuring. Voor 20 juli moet de camper gekeurd zijn en bij de eerste keuring werden we afgekeurd vanwege de remmen. Vandaar ook de reparatie toen we in Nederland waren. Nu dat probleem is opgelost kon Victor naar Sevilla en is Anouska met de meisjes een nachtje gaan slapen bij Quinta do Mel. Een super fijne plek die vanuit passie is gecreerd, heerlijk om een dagje te vertoeven met de meisjes. Lekker zwemmen, eten en thee drinken van kruiden uit eigen tuin. Ook verkopen ze eigen gemaakte honing. De locatie is ook prachtig, echt een aanrader!

Alte

Alte schijnt het meest typisch dorp uit de Algarve te zijn en dat gaf ons de reden om ook eens het "binnenland" in te trekken. Zo’n 30 km vanaf Albufeira kom je bij dit pittoreske dorp wat wordt gekenmerkt door verschillende Fonte’s (Bronnen van water). Hier hebben wij bij een historische bezienswaardigheid een frisse duik genomen in de zogenaamde; Fonta Grande en hebben gewandeld in de prachtige natuur daar. Liv en Spencer vonden het geweldig om een duik te nemen in de Fonte Grande. Het leuke van deze plek is dat we niet werden overstpoeld door toeristen en het ook weer even iets heel anders is dan de kust.

Engelse Travelbuddies

Bij Algarve Motorhome Park krijgen we dagelijks nieuwe buren en ontmoeten we veel mensen maar met dit gezin klikte het gelijk. Marc, Liza, Enola (7) en Nina (5) zijn een gezin uit Engeland die een paar maanden reizen met de camper door Europa. We raken met elkaar aan de praat en raken eigenlijk niet uitgepraat. Na een korte onderbreking van een dag gaan we elkaar achterna richting Alvor. Uiteindelijk reizen we helemaal tot net over de grens in Spanje met dit fijne gezin. Dit maakt reizen voor ons ook zo geweldig, mensen ontmoeten, mooie herinneringen maken en leren van elkaar, heerlijk!

Alvor

Op naar Alvor met onze nieuwe Engelse vrienden, hier hebben onze travelbuddies Alessandro, Sanne en Mick al gestaan en wisten we waar we heen konden voor mooie de plekjes. Alvor heeft een prachtig strand met rotsen, grotten waar je doorheen kan wandelen en geweldige baaitjes waar je mooi kan snorkelen. Echt de moeite waard om te bezoeken. De camperplaats Alvor, was niet echt bijzonder, een stoffig terrein met veel wind en moesten daar €7 per nacht voor betalen. De camperplaats/parkeerplek meer in de buurt van de rotsen en die kant van het strand was gratis zonder voorzieningen maar door het hoogseizoen was dat meest van de tijd overladen met auto’s. 

De 4 meiden hebben het mega naar hun zin met elkaar en Liv kan zo goed oefenen met de Engelse taal. Het maakt niet uit dat ze elkaar nauwelijks kunnen verstaan, ze komen er wel uit met handen en voeten, geweldig om te zien! Enola vindt Spencer helemaal het einde en Nina en Liv zijn druk met spelen met elkaars speelgoed.

Na twee nachten hier te hebben gestaan gaan we verder met elkaar richting “The end of the world” namelijk, Sagres. Oh en voordat we aankwamen in Sagres hebben we nog Dinosaurus voetsporen gevonden @Salema, zie foto!

Sagres

Het meest Zuidwestelijke punt van Europa, ook wel het einde van de wereld genoemd voordat Columbus Amerika ontdekte. Hier hebben we zo gaaf gestaan en nagenoeg naast de vuurtoren op de punt van de klif met uitzicht op zee. De zon gaat hier prachtig onder en natuurverschijnselen van de rotsen die je kunt zien met de zee is adembenemend. De zee lijkt eindeloos en ergens begrijp je dan wel dat ze dachten dat “dit het was”. 

Soms voel je je alsof het niet beter kan en dan maak je dingen mee die alle verwachtingen overtreffen. Dit gebeurde bij ons. In de vroege ochtendzon staan we met onze Engelse buren te kletsen en ineens ziet Liza iets bewegen in de zee. Blijkt er een school dolfijnen langs te zwemmen! We hebben vol verbazing gekeken en genoten van dit moment. Wauw!

Die dag bezoeken we nog het Fort van Sagres, waar het verhaal van Prins Henriqueu de Navagador (door wie Columbus Amerika heeft ontdekt) duidelijk wordt en tevens wordt laten zien waar het fort voor gebruikt is in de vroegere tijden. 

 

Cultuurtour

Cultuurtour

Verrassingen

Verrassingen