IMG_0189.jpg

Hi.

Wij zijn een gezin dat het roer omgooit en met onze camper gaan we op reis met als motto: ”Destination Unknown”

Week 4 - We zijn echt van start gegaan

Week 4 - We zijn echt van start gegaan

Camper on tour de start

Yeeah! Eindelijk, het is dan zover. We kunnen nu echt met ons gezin on tour. We hebben hier zo naar uitgekeken. Alhoewel we het erg fijn en goed hebben gehad op camping Marjal. We hebben lieve en aardige mensen ontmoet, ons leventje in de camper de eerste maand daar opgepakt en nu gaat de reis echt beginnen.

Het rijden met ons huis op wielen geeft een geweldig gevoel. We stoppen aan de kustbij Mazarron om te kijken of we daar terecht kunnen. De zee is prachtig en we gaan eerst even lekker met onze voeten door het zand. Wat een vrijheid!

Omdat er geen plek is op de camping besluiten we wat verder langs de kust te rijden richting Almeria. We genieten van deze eerste stap van onze reis, nu met z’n allen.

We belanden op een kleine camping “Sopalmo” in Mojacar met 30 staanplaatsen in een hele rustieke omgeving, een absolute aanrader.

Op het eerste gezicht gaf het een afgelegen en verwilderde indruk. Zo n 3 km van de kust en gelegen tussen de bergen. Ik twijfelde of we daar nou moesten overnachten, waarop Victor zei; ach, laten we het gewoon even aankijken voor een nachtje. De camping eigenaren waren heel vriendelijk en we mochten zelf een plekje uitzoeken.

Zebedee

Sinds een week hebben wij er een nieuw gezinslid bij! Na het helpen bij SAT Animal Rescue hebben we besloten een kleine hond te adopteren waar wij alle vier helemaal weg van zijn. De kleine viervoeter van ongeveer 4 maanden oud heet: Zebedee.

Ons nieuwe gezinslid Zebedee gaat gezellig mee op reis. Zebedee en Liv is liefde op het eerste gezicht en Spencer gaat het liefst op hem zitten. Hij vindt het allemaal prima en we zien elke keer dat hij zich een beetje meer thuis gaat voelen bij ons. De eerste dagen moeten we Zebedee nog even in en om de camper houden vanwege zijn vaccinaties die nog even moeten “inwerken” voordat hij de wijde wereld kan ontdekken.

Cabo de Gata

Na een heerlijke rustige en lange nacht hebben we dit overdag ook lekker doorgezet en zijn we ’s middags in de camper gestapt om de omgeving te verkennen. We hebben heerlijk over de boulevard en het strand gelopen en boodschappen gedaan.

Na 2 nachten verbleven te hebben op camping Sopalmo werd het tijd om weer verder te gaan. We rijden door natuurpark Cabo de Gata en dit is werkelijk adembenemend. We stoppen onderweg vaak voor foto momenten en lassen een lange stop in bij Playa de los Muertos.

Playa de los Muertos (vertaling: strand van de dode) is nog mooier dan we hadden kunnen denken en waarschijnlijk ook dan de foto’s doen vermoeden. De naam van het strand is daarom ook absoluut niet van toepassing. We genieten van het prachtige strand en genieten van de rust en de bergen eromheen. Daarna is het een hele klim om weer bij de camper te komen, Liv vindt dit maar al te mooi bij papa op z’n nek.

We rijden verder door Cabo de Gata en strijken uiteindelijk neer op camping Los Escullos, een grote camping met alle voorzieningen. Na een pittige nacht met veel storm zijn we al vroeg uit de veren en worden we met z’n vieren in één bed wakker. We besluiten vandaag de camper te pakken en in de omgeving rond te rijden om al het moois te aanschouwen. De rijden richting Las Negras en komen weer het mooiste natuurschoon tegen op een weg die vol zit met verrassingen en vooral hele steile hellingen en afdalingen.

Gezelschap

Later op de dag komen onze lotgenoten welke we ontmoet hebben op camping Marjal, Sanne, Alessandro, Mick en Lou ook aan op deze camping. Ze zoeken een mooi plekje bij ons in de buurt uit en we kletsen even bij.

Vandaag zijn we met de buurtjes en de campers naar Playa de Monsul en je zal het vast niet geloven maar jeetje wat een mooie plek wederom. De kinderen en de honden rennen en springen lekker op het strand en met Alessandro erbij ontkomen we natuurlijk niet aan het poseren voor de nodige foto’s. Later rijden we naar een nabijgelegen strand om daar op de parkeerplaats een lunch te bereiden en de Mick en Spencer een middagslaap te laten doen.

Als klap op de vuurpijl besluiten Sanne en Anouska nog een duik te nemen in de zee ondanks dat de zon het een beetje laat afweten, de rest krijgt het al koud bij het aanschouwen van de twee dames.

Al met al een waanzinnige week en wat een moois heeft alleen Spanje al te bieden, ongelofelijk wat een mooie natuur wij hier in Europa hebben.

Liefs de Stokvisjes

P.s. wil je onze nieuwe verhalen als eerste lezen? Abonneer je dan onderaan de pagina.

 

Week 5 - Kilometers gemaakt

Week 5 - Kilometers gemaakt

Week 3 - Een bewogen week

Week 3 - Een bewogen week