IMG_0189.jpg

Hi.

Wij zijn een gezin dat het roer omgooit en met onze camper gaan we op reis met als motto: ”Destination Unknown”

Week 2 - Relaxen en plannen

Week 2 - Relaxen en plannen

Uitpuffen na de fietstocht

Na die lange fietstocht (en pijn aan onze benen) van vorige week naar Elche hebben we vrijdag een heerlijk relaxed dagje gehouden bij de camper.

Zaterdag lekker naar de markt. Liv vindt dit het leukste omdat ze een mega snoep kraam hebben en we dan een food-challenge kunnen doen. Dit keer met de Spaanse buurkinderen!

Spencer hobbelt lekker over de markt, overal dwars doorheen en het valt ons op dat ook hier de Spanjaarden zo lief en aardig zijn voor kinderen. Wij kunnen mooi ons Spaans een beetje oefenen.

Op pad

We hebben besloten een auto te huren en de omgeving per auto te verkennen. Zo rijden we dan ook leuke dorpjes in en zien we prachtige plekken langs de kust. Rijden door heuvelrijk gebied met mooie huizen en zicht op de zee.

In Benidorm zijn we in een grote shopping mall geweest waar je (bijna) alle bekende winkelketens kan vinden zoals in Nederland. Vreselijk om te merken dat Anouska haar “ooh wat leuk dat wil ik hebben” modus, nog steeds bij het bereiken van dergelijk iets, AAN heeft staan en er moeilijk weerstand aan kan bieden. Terwijl het totaal niet strookt met waar we nu mee bezig zijn; minimalistisch, tevredenheid en dankbaarheid. Gelukkig weet Victor mij hierin te remmen.

Dierenopvang

Door alle verhalen over het hondenleed hier in Spanje en dan vooral ook onze ervaringen hiermee tijdens onze fietstocht, zijn we in de buurt naar een hondenopvang geweest om te kijken hoe het er hier aan toe gaat. Anouska zou het ook heel erg leuk en fijn vinden als ze een dag zou kunnen helpen om het de verzorgers en de dieren aangenamer te maken. S.A.T. Animal Rescue Torrevieja zit in Dolores, 15 minuten met de auto bij ons vandaan. Het doet wat afgelegen en oud aan, maar als je ziet hoe fijn de honden het hebben en ook daadwerkelijk alles is het teken van de honden staat dan geeft dat een fijn gevoel. Op een later moment gaan we hier nog een keer heen om wellicht een bijdrage te kunnen leveren in de verzorging van de honden.

Nieuwe ideeën

Ondertussen zitten wij 's avonds als de kids lekker liggen te slapen, te brainstormen over wat we deze reis willen gaan bereiken en wat het ons zou kunnen opleveren. Wat voor ons belangrijk is, is dat we mensen en natuur kunnen ondersteunen en ervaring opdoen met leven in de natuur.

Zo hebben we ons aangemeld bij Workaway.info, dit is een platform waar bemiddeld wordt tussen vrijwilligers en mensen die hulp zoeken voor hun “project”.

We gaan in Portugal bij een gezin op het landgoed helpen om hun Off-Grid Eco Homestead op te bouwen en daar samen met hun wegwijs in te worden. Hier kijken we enorm naar uit!

Planning

Zondag aanstaande vertrekt Victor voor 4 dagen naar Nederland om zijn C1 rijbewijs praktijkexamen te gaan afleggen, Anouska zal echter niet helemaal alleen in de camper zijn. Leonie komt haar met alle liefde een weekje gezelschap houden om de Siberische kou in Nederland te ontvluchten.

In april eerst bij oude bekende op bezoek die een sup en surf farm zijn gestart in de Algarve, daarna door om Liv haar verjaardag in de Algarve te vieren in Casa Mealha waar ook familie zal komen.

 

Week 3 - Een bewogen week

Week 3 - Een bewogen week

Week 1

Week 1