IMG_0189.jpg

Hi.

Wij zijn een gezin dat het roer omgooit en met onze camper gaan we op reis met als motto: ”Destination Unknown”

Week 6 & 7 - Nerja en Malaga

Week 6 & 7 - Nerja en Malaga

Nerja

Met het vreemde geluid van de grote en lelijke kalkoen, de vogels en de ezel wakker worden op deze rustieke idyllische camperplaats. De avocado’s vallen net niet op ons hoofd en we voelen ons echt fijn hier op dit plekje en met onze reismaatjes.

Er is een papegaai die Anna heet en “hola” kan zeggen, de meisjes vinden dat maar al te mooi. Elke ochtend kan je vers brood pakken, Liv is Chef de Brood geworden. ’s Ochtends gaat ze met een opstapje in haar ene hand en een euro in haar andere hand alleen op pad om een brood te halen.

We spreken af hier een week te verblijven omdat in Spanje Pasen groots gevierd wordt en we willen geen risico lopen nergens terecht te kunnen.

Stadje

We gaan op de fiets Nerja in, om ons heen de mooie witte dorpjes op de bergen en het zicht op zee.

Nerja’s grootste toeristentrekker is “Balcon de Europa” wat werkelijk een prachtig uitzicht geeft over zee. Er staat een straatmuzikant met een gitaar liedjes van Eric Clapton te zingen en Liv twijfelt geen moment en begint grenzeloos te dansen. Mick en Spencer doen op hun manier ook mee. Daar zitten we dan in de zon, onze kids dansend op een plein met een prachtig uitzicht. Dit was even zo’n geluksmomentje waarbij je denkt; Kan dit nog mooier?

De volgende dag

We horen van de eigenaresse over de lekkerste Paella op het strand bij strandtent Ayo, dit lijkt ons de moeite waard om dit eens even te gaan testen. De fietstocht was best een uitdaging met alle heuvels op en af. Zebedee en Lou in de fietskar en Google Maps aan om dat specifieke tentje te vinden. Eén van de laatste strandtenten van Playa de Burianna is strandtent AYO. Yeah nou kom maar op met die Paella.

Nog nooit in ons leven zo’n grote Paellapan gezien, Spencer kon geen genoeg krijgen van de schelpjes en garnaaltjes, Liv vond het niet zo’n feest. We waren allemaal niet super onder de indruk van de Paella maar alleen voor het uitzicht op zee was het al zeker de moeite waard. De kids spelen daarna heerlijk met elkaar op het strand.

Zo hebben we hier nog een dagje Balcon de Europa gedaan voor wat mooie kiekjes en het strand wat daar onder/naast ligt.

Kortom, Nerja was genieten. We vonden het na een week ook wel weer mooi geweest.

We gaan weer verder

Zaterdag vertrekken we van de camperplaats en rijden een stukje terug naar Maro en Alquillas waar we prachtige stranden en rotspartijen zien. Op Playa de las Alquillas hebben we de camper een mooie plek gegeven en besluiten naar beneden te gaan.

Het strand is, zoals de meeste stranden, zwart en veelal stenen. Uit de wind genieten we hier van de prachtige zee en de beekjes uit de bergen die uitkomen op het strand. Ook zien we Gerard de fransman die leeft op het strand van Las Alquillas in een grot. Hij ligt voor z’n huis een boekje te lezen in de zon.

We besluiten eind van de middag door te rijden naar Malaga, hierdoor verlaten wij onze reisvrienden Sanne, Alessandro en Mick, zij blijven nog even in Nerja. Na een tranentrekkend afscheid  rijden wij naar Malaga en parkeren de camper aan het strand op een camperplaats. Waarom wilde we ook alweer weg? Onder andere om deze mooie plekken te ontdekken.

Malaga

Op de fiets zijn we vandaag naar Malaga stad gegaan en hebben getracht een processie te aanschouwen. Helaas was het onbegonnen werk om een plekje met zicht te bemachtigen, hierdoor hebben we maar een kleine blik op de processie kunnen werpen.

Malaga is ook weer een fantastische stad om te mogen meemaken. We vinden het strand met de bootjes waar ze aan het strand de visjes bakken echt te gek. De kids worden wederom ook weer blij van het strand.

 

Historie

Na wat onderzoek op Google, blijkt de geboorteplek van Picasso in Malaga te zijn. Nou daar moeten we uiteraard even heen! Ook de Kathedraal en Alcazaba willen we bekijken. Nu is alleen voor de kids slenteren door de stad, dingen bekijken, niet echt aan te raden dus besluiten we niet overal ook echt in te gaan.
Overal zijn speeltuinen en aan het strand is het altijd feest! We wisselen dit een beetje af en hebben wederom een fijne dag!

Eten

Tijdens onze fietstochtjes richting de stad zijn we gecharmeerd van de schattige bootjes en restaurantjes aan de zee. Ze vangen daar de vis en bakken het direct voor je op een houtvuur. We gaan zitten bij zo’n restaurantje waar veel spanjaarden zitten te eten. Hier krijg je geen menukaart, maar lopen de obers met borden eten en roepen wat ze in hun hand hebben. Als je dit wil steek je je hand op en krijg je wat ze dus net vers hebben gebakken.

Na allerlei soorten vis te hebben geprobeerd en lekkere Paella hebben gegeten gaan we nog even op het strand spelen met de meiden en Zebedee. Daar beseffen we weer wat een geluk we hebben dat we dit mogen meemaken. De meisjes zijn zo blij en vrolijk en we zijn op een prachtige plek bij elkaar.

De Linda

We hebben een interview gehad voor de Linda, dit was echt heel leuk. Het interview was voor de (online)rubriek: “Wegtrekkers”. Het is heerlijk ons verhaal te delen en hopelijk inspireren we mensen met wat we doen.

Voor het interview klik hier

We willen Suzette Hermsen bedanken voor deze kans en het verhaal dat ze ervan heeft gemaakt. We hebben zoveel gepraat dat we onder de indruk waren hoe ze hier dit verhaal van heeft kunnen maken. Het is ook onwijs leuk om al die lieve en leuke reacties hierover te ontvangen, dank jullie wel allemaal!

To do

De camper moet nog apk gekeurd worden, dat kan in Sevilla. Nu is dit Spanje en kan dat niet allemaal wanneer dat ons uitkomt helaas. Dit moet op afspraak en duurt minimaal een week voor de afspraak ingepland kan worden. Dit redden we niet in verband met Liv haar 4e verjaardag die we gaan vieren in Portugal met familie. We slaan Sevilla en Cordoba voor nu over en trekken door richting Huelva.

Tot volgende week weer lieve lezers!

Liefs de Stokvisjes

Wil je als eerste onze nieuwe blog ontvangen? Onderaan deze pagina kun je je abonneren op onze blog.

Volg ons ook op Instagram @familycampertrip

 

Week 8 & 9 - Huelva en de Algarve

Week 8 & 9 - Huelva en de Algarve

Hoe vergaat het reizen ons tot nu toe?

Hoe vergaat het reizen ons tot nu toe?