IMG_0189.jpg

Hi.

Wij zijn een gezin dat het roer omgooit en met onze camper gaan we op reis met als motto: ”Destination Unknown”

Week 10 & 11 - All Swell

Week 10 & 11 - All Swell

Oké, en door..

Even zijn we een beetje ontdaan van ons gelukkige reis gevoel. Afscheid van de familie en leven in een huis wat ons er weer even aan doet herinneren hoe fijn dat ook is. Nu slaan we onze eigen weg weer in en zijn we het gevoel van vrijheid, blijheid en “wauw wat gaaf dit reizen” even kwijt.

Dit duurt niet al te lang na ons gezellige en verwelkomende facetime gesprek met Gordon. Dit is ons volgende verblijf in Aljezur waar we naar uitkijken!

All Swell Sup Surf Family Farm

Zondag is het dan zover, rond 13 uur rijden we aan bij Victor zijn oude buurman tevens oppas. Jarenlang is er geen contact geweest en we kregen via via te horen dat Gordon hier verscholen zit met zijn gezin. De reis hierheen zijn van die wegen waar de kilometers kunt rijden en niemand tegenkomt. Nauwelijks huizen, weinig bestraat en veel groen, mooie zee en stranden en bergen.

Gordon, Monique, Noah (7) en Cato (5) heten ons welkom op deze prachtige plek – All Swell Sup Surf Family Farm – waar zij sinds ruim een jaar wonen. Zij hebben hier 12 hectare ruwe grond gekocht wat ze deels veranderd hebben in een prachtige Family Farm waar je heerlijk kunt relaxen met je gezin in een van de appartementen midden in de natuur en waar ze het buitenspelen opnieuw hebben uitgevonden en verbeterd.

Omdat we hier dan ook mogen staan en gebruik maken van de faciliteiten hebben we een soort work-away afspraak gemaakt. We helpen Gordon en Monique met het opbouwen en voorbereiden voor het seizoen en wij mogen hier een tijdje staan met de camper, zo voelt alles weer in balans.

Al snel komt de klusser in Victor hier helemaal tot zijn recht. Van buitenverblijf voor de geiten tot elektra en bouwen van het zwembad. Ik zie hem genieten en opgaan in het klussen wat voor ons als gezin ook heel fijn is.

Ik breng of haal af en toe de kinderen van school waardoor Liv en Spencer ook een beetje een idee krijgen van hoe het hier gaat op school en de kinderen. Op relax dagen gaan we lekker naar het strand om te surfen of te spelen met de golven in het water. Liv vindt het steeds minder eng in de zee en durft al op de plank te liggen! Spencer zie of hoor je niet, die is helemaal blij met een setje strandspeeltjes en zand.

Liv en Cato kunnen uren zoet zijn met spelen met elkaar, we zien daar een echte vriendinnen band ontstaan.

Kortom, voelt dit als een paradijs. Oh en wat we echt niet kunnen vergeten te vermelden is het overheerlijke ijs en koffie bij Gelateria Vincentina in Aljezur! Dat is inmiddels een dagelijks uitje.

Reis voorbij?

We bedenken ons vaak hoe het zal zijn als we hier zouden stranden met onze camper op een stuk grond. Is onze reis dan nu al voorbij? Is dit wat we als gezin echt willen? Kunnen we en weten we genoeg om hier te kunnen wonen en inkomsten te genereren? Kunnen we het de kinderen aandoen, zover weg van hun lieve familie? Kunnen we dit zelf?

Als je het Victor vraagt is het antwoord JA. Ik moet er toch wat langer over nadenken.

We zitten hier nu twee weken en door alle fijne en goede omstandigheden voelen we hier ons ook echt heel fijn. We brainstormen nog lekker door en blijven hier in ieder geval tot 23 mei.

Verliefd op Portugal

Verliefd op Portugal

Week 8 & 9 - Huelva en de Algarve

Week 8 & 9 - Huelva en de Algarve